![]() |
Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama |
| Dağcılık | |
| |
|
| Yazar | Mesaj |
|
Zeynelaga
Yönetici
|
![]() Konu: KAÇKAR DAĞLARI BATI - DOĞU Büyük TRANS yürüyüşüGönderim Zamanı: 05-Aralık-2009 Saat 14:14 |
![]() Her gecen yıl biraz daha zorlaşıyor dağlara gitmek…Dağlarda olmanın dayanılmaz güzelliği fiziki koşulların dibe vurmasından mı nedir biraz daha katlanılmaz olmaya başladı….Başı dumanlı dorukları karlı,vadileri sisli yağmurlu yüce dağlar her mevsim koşulunda çağırsa da gidebilme,gidip de ağır koşullara dayanabilme katsayımız düşüyor her sene…
Karar verdim bu sene yüksek dağ çıkışlarına“ Final “ diyorum… Uzun zamandan beri hayalini kurduğum KAÇKAR Dağları Batı –Doğu Büyük transını da tamamlayarak bundan sonraki senelerde sadece dağların keyifli günlerine tanık olmak için onlara gider olacağım… Sonraki yıllarda sağlığımız elverirse yaylalardan eski bir yüzü özlediğim için ya da çağlayarak akan derelerden, buzul göllerinden kana, kana su yudumlamak, yerlere secde eder gibi uzanıp bin bir kokulu çiçeklerini doyasıya koklamak için gider olacağım… Bu zamana kadar Kaçkarların derin vadilerine hep farklı bir rota üzerinden girip, sislerin içinden sıyrılarak karlı doruklardan aşıp başka, başka yaylalara düştü yolumuz her seferinde… Her yaylada bir dost yüz tanıdık; yoğun kış koşulları gelip de dört duvar arasına sıkıştığımız uzun gecelerde araşıp, hal hatır sorar olduğumuz… Yolumuz bu sene de Erzurum’dan başlayacak…Çağ kebapçılarına uğramadan,üzerine bir de cevizli kadayıf dolması yenmeden dağa giriş yapılmayacağını öğrendik bunca yıl sonunda….Uçak biletlerimizi OCAK 2010 içinde alarak start vereceğiz Ağustos’taki büyük yolculuğa…Ekip kalabalık olmayacak ve özel seçilecek… Balıkesir’den Rıfat, İzmir ‘den Murat, Ahmet ilk seçilmişler… Yaşam -yol arkadaşım sevgili eşim arzu ederse başım üstünde… Ona da yaşatmak gerek o muhteşem güzellikleri el ayak tutarken… Aklımda yazılı, düşündüğüm birkaç genç dostum daha var bizimle olmasını arzu etiğim… Sezon boyunca gözlemlerim devam edecek ama en geç şubat ayı içinde ekip belirlenmiş olacak… 5-6 ay sürecek olan hazırlıklar ciddiyetle ve takım ruhu içinde devam edecek… 13 -22 Ağustos arasında 3.500 m rakımlara yakın noktalarda kurulacak kamplarda fiziki ve ruhsal dayanıklılığı artırıcı ön faaliyetler yapılacak Mayıs-Haziran ve Temmuz aylarında… Şu anda rotadaki yayla isimlerini yazmayacağım ama İspir – Ovit dağındaki bin bir çiçekli yaylalardan başlayacak büyük dağ yürüyüşümüz… Toplamda 18 yayladan geçilecek ve 3.000 m üzerindeki 34 göl bazen kıyısından dolaşıp bazen yanı başında kamp kurduğumuz ıssız günlerde yoldaş olacak bize… Acil durumlarda dağdan çıkış güzergâhlarımız tespit edildi… Olası kötü durumlara hazırlıklı olmak için bir araç kara yolunun ulaştığı yaylalarda bizi takip ediyor olacak… Yük taşımamak için lojistik ve iaşe destek amaçlı buluşma günlerimiz belirlendi…3.000 m üzerinde toplamda 82 km mesafe kat edilecek 8 günlük yürüyüşte…Günde minimum 10 Km yürüyüş uzunluğu ekibin durumuna göre her gün yeniden belirlenecek,fazla kat edilen mesafelerde ödül amaçlı göl kenarı kamp surelerimiz uzayacak… Bazı kampları yaylalara yakın noktalara kuracağız… Arada bir farklı yüzler görmek için… Kaçkar dağlarında halen kullanılmakta olan onun üzerinde farklı rota,tarafımdan belirlenen geçiş noktaları ile birbirine bağlanarak tamamlanacak olan büyük yürüyüşün son gününde Yusufeli’nde Çoruh kıyısında şirin bir pansiyonda soluklanacağız… Bu maceralı geçişte farklı zorluklar yaşayacağımız kaçınılmaz…Bunca yıl kaybolamadığımız dağlarda kaybolma günlerimiz olacak muhtemelen…Sabırla ve azimle dayanışma içinde ekipçe tamamlamayı planladığımız büyük yürüyüşte ben de olmak istiyorum diyenler ile şimdiden başlıyoruz konuşmaya… Varım diyenler hele bir adını yazsın bu forumun altına…seçmeler ne gösterir bilinmez…Kırılma darılmaca yok elemelerde… Haydi bakalım kimler var tanıdık, tanımadık bilelim… Düzenleyen Zeynelaga - 05-Aralık-2009 Saat 14:18 |
|
|
Zeynelaga
|
|
|
|
|
hulya
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 11-Aralık-2009 Saat 10:27 |
|
Zeynel hocam selam,
kackarlar denince akan sular durur
|
|
|
|
|
safete
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 11-Aralık-2009 Saat 13:13 |
|
merhaba Zeynel hocam; kaçkarlar doğu-batı büyük trans geçişine siz yeterli görürseniz bende katılmak istiyorum,gözlemleriniz içerisine beni de dahil ederseniz sevinirim. saffet bey
|
|
|
S.B.
|
|
|
|
|
Zeynelaga
Yönetici
|
![]() Gönderim Zamanı: 12-Aralık-2009 Saat 00:29 |
|
Merhaba Saffet
su anda lısteyı zorlayanların basındasın...Doga yuruyuslerı sezonu ıcınde sen bizi biz senı daha ıyı tanıyacak ve ekıp olacagız ınancındayım...Yuksek daga uyum sorunu yasamazsan ki bunu ancak buyuk faalıyet oncesınde yapacagımız deneme faalıyetlerde dah ıyı anlayacagız...Ama herseyın cozumu var bunu da unutma...selamlar
|
|
|
Zeynelaga
|
|
|
|
|
yusuf_tb5cks
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 17-Aralık-2009 Saat 14:47 |
|
Bu ne şahane bir fotoğraftır. Büyüleyici, harika. |
|
|
İnsana sevgi,doğaya sevgi ile başlar.
|
|
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|