![]() |
Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama |
| Memleketim | |
| |
|
| Yazar | Mesaj |
|
Zeynelaga
Yönetici
|
![]() Konu: KAÇKAR DOĞA ENSTİTÜSÜ KURULUŞ PROJESİGönderim Zamanı: 18-Aralık-2009 Saat 13:33 |
|
Projeye Genel Bakış ![]() Uzaklardan bir can dostun duyurusu ile bilgilendiğim bu projeyi genel ile paylaşmaktan duyduğum mutluluk ve heyecan katsayısı anlatımısız… Karadeniz’in engin yeşil dokusu sosyal ,kültürel farklılığı ve endemik tür zenginliğinin gelecek nesillere aktarımı konusunda yüreği kıyıcığında yaşadığı Karadeniz gibi sürekli çırpıntılı hareketli, fırtına gibi deli akan bu can dostun ürettiği projeye destek vermek destek vermek isteyenleri de bir araya toplamak amacıyla projeden kesitleri bu sayfalarda duyurmak istedik…
Proje Hedefleri ![]() Kaçkar coğrafyasının ekolojik ve kültürel geleceği için gerçek doğa emekçileri ve bekçilerini yetiştirmek.
Ülke coğrafyası içinde yaşayan genç nesillerde farkındalık duygusu yaratarak yasadığı topraklara sahip olma, koruma ve kollama bilinci oluşturmak. Tanımlama ![]() Doğa bilgisi, ekolojik ziraat, cevre bilinci, Spor, Sanat, Tiyatro, Antropoloji, Fotoğraf, Resim, Müzik ve Folklor dallarında uygulama ve araştırmaya dayalı, eğitim süreci içindeki gençlerin katılımı ile yaz tatili süresince faaliyet gösterecek bir DOĞA ENSTİTÜSÜ.
Karşılaştırmalı Analiz n Güçlü olunan yanlar ü Enstitü binası için hâlihazırda ahşap bir konağın var olması. ü Öğretim kadrosu olarak gönüllü kişilerin varlığı. ü Kaçkar Coğrafyasının böyle bir proje için flora, fauna ve etnisite olarak çok uygun olması. n Zayıf olunan yanlar ü Coğrafyanın merkezlere uzaklık ü Proje sürdürümü için yöre dışı finans ihtiyacı Ekip / Kaynaklar n Kişiler: Mehmet Demirci, Kader Demirci, Zeynel Aydın, Patikatrek Doğa Sporları Eğitim Merkezi,Haldun Açıksözlü, Hilal Baki, Erhan Ersoy, Hayri Reyhan, Mustafa Güner, Efkan Şeşen, Hakan Sezerel, Aynur Güner, Banu Atabay n Malzemeler: İç donanımı yapılmamış 3 katlı Ahşap Konak. n Konumlar: Aşağı Çamlıca Mah.Çamlıhemşin n Destek hizmetleri ve şirket dışı hizmetler: WWF ve Buğday Derneği konudan haberdar ve ilgili. Henüz saptanmamış bir Vakıf ve Hayır Kurumu Öğretiler
ü Vahşi Yaşam ü Kaçkar Flora ve Faunası • ANTROPOLOJİ ü Etnik Tarih, Kültür • COĞRAFYA ü Rehberlik ve Doğa Turizmi • MİMARLIK ü Yöresel Mimari ve Peyzaj • EKOLOJİ ü Organik Tarım ve Mutfak ü Çevre Bilinci • DOĞA SPORLARI ü Doğada İlkyardım ve Kurtarma ü Doğa Yürüyüşleri, Dağcılık, Nehir Sporları • TİYATRO ü Yaratıcı Drama • FOTOĞRAF ü Doğa Fotoğrafçılığı • RESİM • MÜZİK • FOLKLOR Zamanlama n Proje tüm öğeleri ile Aralık 2010’da bitmiş olacak.2011 Mayısına kadar öğrenci alım işlemleri tamamlanacak.2011 Haziranı’nın 2. Haftası öğretime başlanmış olunacak. n 1.Aşama : Projenin gerekli kişi ve Kurumlara aktarımı ve Fikir alışverişi n 2.Aşama : Proje için gerekli kaynakların temini gerekli donanımın ve altyapının hazırlanması Şimdiki Durum ![]() Projenin açıklandığı kişiler oldukça heyecanlı ve ilgili. Siz de aynı heyecanı duyup hissedebiliyorsanız desteğinize ihtiyac ımız var. İlgili Kişi İletişim Mehmet Demirci Adres : Türkü Turizm, İnönü Cad. No.47 53750 Çamlıhemşin/RİZE TEL : 0 464 651 72 30 - 0 464 651 77 87 MOBİL : 0 533 341 34 30 Düzenleyen Zeynelaga - 18-Aralık-2009 Saat 13:56 |
|
|
Zeynelaga
|
|
|
|
|
hülya
Yeni Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 18-Ocak-2010 Saat 20:58 |
|
Merhabalar Projeniz için sizi tebrik ediyorum ve bu projeye bende katılmak istiyorum. HÜLYA SAÇLI |
|
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|