![]() |
Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama |
| Orda Bir yer var...Uzakta | |
Konu: Diyarbakır ve Diyarbakırlıya Dair |
|
| Yazar | Mesaj |
|
Birgeceansızın
Yeni Üye
|
![]() Konu: Diyarbakır ve Diyarbakırlıya DairGönderim Zamanı: 02-Ağustos-2010 Saat 04:11 |
Tarih 28/04/2010 Ankara'dan Diyarbakır'a gitmek için Ankara AŞTİ'den saat 22:30 sularındaOtobüse bindim.Yol ve yolculuk çok yorucu geçti tam on dört saat ve nihayet saat 12:30 sularında Diyarbakır Otogarında idim.Dicle Üniversitesi Kampüsüne nasıl gidebilirim hangi Otobüse binmeliyim dediğimde Türkçeyi düzgün konuşmam ve ten rengimden yöreli olmadığımı kolaylıkla anlayıp hemen yardımcı oldu sağolsun insanları hatta öyle ki otobüste yanımda oturan beyefendi siz yanlış binmişsiniz dedi ve hemen şoföre gidip arkadaş buranın yabancısı imiş arkadan gelen otobüse söyle kampüste bıraksın kendisini dedi sağolsun beyefendi ve önce binmiş olduğum otobüsün şoförü arkadaki şoföre elini kaldırarak dur işareti yapti ve bana dönerek benim gönderdiğimi söyle ve kampüste ineceğini de ona bende kampüse gidiyorum fakat 500 metrekadar yürüme o içine giriyor ben girişinden dönüyorum dedi.Kentin Girişi tipik bir Büyük Şehir görünümünde ve yoğun motor uğurtularının,korna seslerinin birbirine karıştığı cadde ve sokaklara Ankara'dan alıştığım için hiç yabancılamadım ama şaşıracak bir durumdur ki şehrin cadde ve sokaklarındaki araçların nerede ise yarısına yakını 06,16,34,35 plakalı araçlar keşfedilecek bir şehirdi benim için Şehrin tek üniversitesi olan Dicle Üniversitesine gitmek için otobüse bindim ve kampüse doğru giderken sur boyunun güzelliği insanı büyülemeninde yanında yıllara meydan okuyan mimari kendisine hayran bırakıyor.Okuldaki işimi bitirdikten sonra Dicle Nehrini izleyebileceğim kuşbakışı bir yere gittim. Düzenleyen Birgeceansızın - 02-Ağustos-2010 Saat 04:13 |
|
|
Ne seninle Ne De Sensiz.
|
|
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|